14.8 C
New York
October 17, 2024

Buy now

Erdogan: Turkiye ostvarila veliki napredak u posljednjih 20 godina

Predsjednik Turkiye Recep Tayyip Erdogan izjavio je u subotu da je Turkiye ostvarila veliki napredak u posljednjih 20 godina, a cilj je, kako je rekao, da državu učine jednom od deset najvećih u svijetu.

“U svakoj krizi oslanjajući se na vlastitu snagu naš potencijal smo koristili još više”, rekao je Erdogan u obraćanju na svečanoj ceremoniji otvaranja nekoliko infrastrukturnih projekata u turskom gradu Samsunu, uključujući državnu bolnicu, cestu i kampus.

“Važno je da se snažno brinemo o našem jedinstvu, zajedništvu i bratstvu. Ne dozvolimo nikome da stane između nas”, kazao je Erdogan.

Istakao je da su neki u proteklom periodu pokušali Turkiye isključiti iz novonastalog globalnog poretka.

“Svrha zamki koje su nam postavljane stoljećima bila je jasna. Cilj je bio da se Turkiye isključi iz novonastalog globalnog političkog i ekonomskog poretka.”

Podsjetio je da su ipak u proteklom periodu u svim gradovima Turkiye proveli brojne velike projekte u svim oblastima, od obrazovanja, zdravstva, sigurnosti, pravosuđa, transporta do energetike, urbanističkog planiranja i sporta.

Dodao je također da je Turkiye ostvarila veliki napredak u posljednjih 20 godina, a cilj je, kako je kazao, da državu učine jednom od deset najvećih u svijetu.

IZVOR: Anadolija

VIJESTI

POPULARNO

Erdogan ponovo u odbrani časti Alije i Bošnjaka (VIDEO)

Prije par dana je predsjednik Republike Türkiye, gospodin Recep Tayyip Erdoğan, ponovo stao u odbranu časti i amaneta rahmetli Alije Izetbegovića, Bosne i Bošnjaka. ...

Nova turska vojska, jato bespilotnih letjelica! (VIDEO)

Nastavljaju se testiranja nove tehnologije jata bespilotnih letjelica u Türkiye. Nova tehnologija obuhvata istovremeno korištenje velikog broja bespilotnih letjelica u koordiniranim operacijama u određenom vremenskom...

Oslobođenje Carigrada i Mehmed Fatih II

Piše: Nezim Halilović Muderris

Historijski govor predsjednika Erdogana (VIDEO)

Historijski govor sadašnjeg predsjednika, a tadašnjeg premijera Republike Türkiye, gospodina Redžepa Tajipa Erdogana. (Tadašnji) premijer Republike Türkiye, gospodin Redžep Tajip Erdogan, ljutito je napustio panel...

Turski vojnici pokazali visoku spremnost (VIDEO)

Turska vojska je poznata po svojoj snazi, veličini i moći. To je armija koja je druga po broju vojnika u NATO-u, a to mjesto...