10.3 C
New York
October 18, 2024

Buy now

Erdogan: Netanyahu je Firer današnjice

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan izjavio je kako zapadne zemlje i međunarodne sigurnosne institucije, koje nisu položile ispit po pitanju Gaze, više nemaju nikakav kredibilitet.

“Oni koji su izazvali masakr oko 25.000 nevinih ljudi u Gazi, većinom žena i djece, suočit će se sa ‘gorućim posljedicama’ svojih djela”, rekao je Erdogan na pomorskoj ceremoniji isporuke četiri nova broda u sjeverozapadnoj provinciji Yalova i dodao:

“Da budemo iskreni, zapadne zemlje i međunarodne sigurnosne institucije, koje su imale posljednji loš test po pitanju Gaze, više nemaju nikakav kredibilitet.”

Turski predsjednik je rekao kako oni koji svima drže predavanja o ljudskim pravima i slobodama, 105 dana nisu vidjeli brutalno ubijenu djecu, bebe i žene.

“Mnogima je danas dovoljno da posmatraju barbarstvo koje doseže genocid nad Palestincima koje “Firer” današnjice Netanyahu (Benjamin, op.a.) i njegova ekipa izvode nad Palestincima”, naglasio je Erdogan.

Dodao je da su, kao i u Iraku, Bosni i Hercegovini, Siriji, Jemenu, Mjanmaru, Somaliji i Afganistanu, institucije odgovorne za osiguranje globalne sigurnosti zakazale i pretrpjele ozbiljan gubitak ugleda.

Govoreći i o današnjoj isporuci novih brodova turskoj mornarici, Erdogan je kazao:

“Danas ne samo da isporučujemo naše brodove, već isporučujemo i prvo bespilotno površinsko vozilo na svijetu s mogućnošću elektroničkog ratovanja naše mornarice. Naše autonomno površinsko pomorsko vozilo, MARLIN SIDA, obavljat će obavještajne, izviđačke i nadzorne misije, površinsko ratovanje, elektroničku podršku i misije elektroničkog napada bez posade i potpuno autonomno. MARLIN SIDA će podržati našu dominaciju na morima svojim vrhunskim tehničkim osobinama i dat će povjerenje prijateljima i strah neprijateljima.”

IZVOR: Anadolu

VIJESTI

POPULARNO

Erdogan ponovo u odbrani časti Alije i Bošnjaka (VIDEO)

Prije par dana je predsjednik Republike Türkiye, gospodin Recep Tayyip Erdoğan, ponovo stao u odbranu časti i amaneta rahmetli Alije Izetbegovića, Bosne i Bošnjaka. ...

Nova turska vojska, jato bespilotnih letjelica! (VIDEO)

Nastavljaju se testiranja nove tehnologije jata bespilotnih letjelica u Türkiye. Nova tehnologija obuhvata istovremeno korištenje velikog broja bespilotnih letjelica u koordiniranim operacijama u određenom vremenskom...

Oslobođenje Carigrada i Mehmed Fatih II

Piše: Nezim Halilović Muderris

Historijski govor predsjednika Erdogana (VIDEO)

Historijski govor sadašnjeg predsjednika, a tadašnjeg premijera Republike Türkiye, gospodina Redžepa Tajipa Erdogana. (Tadašnji) premijer Republike Türkiye, gospodin Redžep Tajip Erdogan, ljutito je napustio panel...

Turski vojnici pokazali visoku spremnost (VIDEO)

Turska vojska je poznata po svojoj snazi, veličini i moći. To je armija koja je druga po broju vojnika u NATO-u, a to mjesto...